[an error occurred while processing this directive]

Showcar 2003

American Graffiti on elokuva, joka on tehnyt varmaan jokaiseen "Hot Rod" -friikkiin lähtemättömän vaikutuksen. Se on ollut myös suuri innoittaja ja ehkäpä jonkinlainen "trendsetter" nuorisolle jo kolmenkymmenen vuoden ajan! George Lucasin vuonna 1973 ohjaama kulttielokuva viettää 30-vuotissynttäreitä tänä vuonna!

Juhlavuoden kunniaksi FHRA Tampereen seutu ry päätti tuottaa Tampereelle elokuvassa pääosan vallanneen tipukeltaisen "Deuce Coupen" ja sen legendaarisen kuskin John Milnerin alias Paul Le Matin ja esitellä näyttelyvierailleen konkreettisesti jälleen palasen aitoa Hot Rod -kulttuuria. Tämä maailman ehkäpä kuuluisin Hot Rod on ensimmäistä kertaa USA:n rajojen ulkopuolella, joten tilaisuus nähdä omin silmin legendaarinen auto ja paiskata kättä sen kuskin kanssa on todella ainutlaatuinen! Paikalla on myös auton nykyinen omistaja Rick Figari San Franciscosta.

Sanomattakin lienee kait selvää, että elokuva kolahti Rick Figariin todella rajusti vuonna 1973 ja niinpä hän vuosien saatossa teki unelmistaan totta ja melkoisen salapoliisityön jälkeen onnistui jäljittämään unelma-autonsa ja jopa vielä ostamaankin sen! Autoa jäljitti mm. maailmankuulu rock-kitaristi Jeff Beck, jonka oli lopulta tyytyminen rakennuttamaan kopio alkuperäisestä!

Maailman kuuluisin Hot Rod on vuosimallia 1932 ja sen 5 Window Coupe -koria on madallettu 3 tuumaa. Koneena on Chevyn 327 osittain melko eksoottisillakin palikoilla terästettynä, kuten neljän kaksikurkkuisen kaasuttimen Man-A-Fre imusarja neljällä Rochesterin kaasarilla! Moottorin jatkeena on edelleen Borg Warnerin nelivaihteinen T-10 manuaalilaatikko. Auto on täysin alkuperäisessä, elokuvassa esiintyneessä asussa.

Showcar 2003

Elokuva sisälsi paljon nuorison cruisailua kaupungilla ja tässä Milneriä jututtaa paikallinen virkavalta...

Showcar 2003

Yksi leffan jännittävimmistä, mutta samalla myös traagisin kohtaus oli Bob Falfan (musta Chevy ´55 vasemmalla) ja Milnerin kilpa-ajokohtaus, missä letukka suistui katolleen tieltä. Taustalla soi Booker T & MG´s "Green Onion" -biisi.


Seuraava sivu >>>> FHRA FOOTER

ESITTELYT: Sivu 1 | Sivu 2 | Sivu 3 | Sivu 4 | Sivu 5 | Sivu 6 |

Copyright © 1997-2015 FHRA Tampereen Seutu ry. All rights reserved.

Viimeksi päivitetty: Wednesday, 03-Aug-2005 05:59:40 EEST