Tarina
       elokuun 6, 1998

CUSTOM MOTOR SHOW 1998

Rod Tour pics Jo vuosia on ollut tapana käynnistää kausi Elmian näyttelyllä,niin tänäkin pääsiäisenä matkasimme tutustumaan länsinaapurimme tyyliin esitellä autojaan.

Saavuimme paikalle jo näyttelyn kasausvaiheessa, jolloin on paremmat mahdollisuudet tavata autojen omistajia ja pääsee tavallaan paremmin kiinni näyttelyfiilikseen. Heti ovella vastaan asteli vanha tuttumme Bernt Karlsson, joka rahtasi näyttelyyn vanhan showstopperin, ”Pink Lady” Volkkarin. Auto on edelleen loistokunnossa, vaikka auton Tampereella esiintymisestäkin on jo lähes viisitoista vuotta. Pidemmälle halliin päästyämme törmäsimme toiseen Volkkari ihmeeseen: Uusi Kupla, jota ei pitäisi olla koko Euroopassa yhtä ainutta oli siinä ihkaelävänä silmiemme edessä! Ei mennyt varmaan kuin minuutti kun joku meistä puki ajatuksensa sanoiksi: Saisikohan tuon Pirkkahalliin? Siltä seisomalta auton omistajan juttusille ja hieromaan kauppaa, lopputuloksen kaikki näkivät Pirkkahallissa.

Joe ja Carol Cusumano olivat myös paikalla kiillottamassa ”The Legacya”, kävimme tervehtimässä ja esittelemässä itsemme, olivat kovasti kiinnostuneita Suomesta ja odottivat innolla näyttelyämme. Vahvasti oli esillä tänäkin vuonna rodit, joita oli näytillä parisenkymmentä. Päähallin ehkä parasta antia olivat lukuisat moottoripyöräosastot, Harrikoita oli kerätty paikallisen HD-kerhon toimesta näyttelyyn valehtelematta ainakin viisikymmentä eri tyyleihin rakennettuna.

Vuosi vuodelta kasvava harrastus-sektori on auto HiFi, Elmiassakin sen osuus on lisääntynyt selvästi, ja ihmisten innostus melusaasteeseen näkyi ruuhkina HiFi hallin ovella ja monilla oli kantamuksenaan näyttelytarjouksena ostetut kaiuttimet. Asiaa tosissaan harrastavat uhraavat poppikoneisiin kymmeniä tuhansia saadakseen autonsa katon pullistelemaan basson tahdissa.

Kokonaisuutena ottaen ja jälkikäteen näyttelyä muistellessa mieleen jää lähinnä monipuolisuus, sillä Elmiasta löytyy kaikenlaisten moottorikäyttöisten härvelien harrastajille jotakin, kilpaveneistä kanttiautoihin. Että jos sattuu olemaan tulevinakin vuosina olemaan Jönköpingin suunnalla, niin suosittelen poikkemaan Elmiaan ja viettämään päivä Ruotsin suurimmassa harrasteautonäyttelyssä.
Rod Tour pics
Joku oli käynyt istuttamassa tulppaaneja Rullanokka Ronnien uuden kilpuri Corveten kaasuttimiin, ei taida kukat kukkia kun ryhdytääntositoimiin
Rod Tour pics
Vanha tuttu Pink Lady edelleen yhtä hehkeänä kuin silloin ennen, keräsi katseita ehkä vielä enemmän kuin takana pyörivä uusi Beetle
Rod Tour pics
Suomalaistenkin hyvin tuntema maalarivirtuoosi Ray Hillin maalaamossa on saanut tämä harrikka marmoripinnoitteen
Rod Tour pics
Erittäin vahvasti nostalgiaa henkivä rodi, ja tehty Volvo PV:stä

Teksti ja kuvat: Heikki Heino

<< Edellinen sivu

Copyright © 1997-2015 FHRA Tampereen Seutu ry. All rights reserved.